Välj region »   Nord   |   Mitt   |   Öst   |   Väst   |   Syd

Gilla oss  

Föreningar i region Öst

Taure Western Riders Stockholm (TWRS)

Taure Western Riders grundades 2003 på stall Bröta i Grödinge i södra Stockholm. Från början var det meningen att klubben skulle vara en "stallklubb" som anordande skojiga saker ihop både med eller utan hästar. Klubben växte fort och medlemmar strömmade från hela Stockholm.

Nu har klubben passerat 100 medlemmar och är en av Sveriges större westernklubbar.

Deras hemsida:  www.twrs.se

 

Strängnäsbygdens Western Riders (SBYWR)

Strängnäsbygdens Western Riders är en ideell WRAS ansluten klubb som startades 2005. Westernklubben riktar sig till personer med eller utan häst som gillar rid stilen Western, Cowboys/Cowgirls och att ha otroligt roliga och goda vänner.

Deras Facebookssida: https://www.facebook.com/groups/111869352256273

 

Gota Western Riders (GOWR)

Gota Western Riders bildades 1994 på Klockarhagen, Borensberg. Föreningen har sitt verksamhetsområde i Västra Östergötland och är WRAS ansluten via Distrikt Öst. Föreningens medlemmar har ett gemensamt intresse för hästar och Westernridning.

Deras hemsida: www.gowr.se

 

 

 

Western Riders Uppland (WRU)

Western Riders Uppland bildades 1983 och är en av Sveriges äldsta westernklubbar. Western Riders Uppland har idag ca 160 medlemmar varav ca en tredjedel är barn/ungdom, spridda över ett stort geografiskt område, med tyngdpunkten i Norrtälje kommun, där klubben har sitt säte.

Deras hemsida: www.wru.nu

 

Western Riders Östergötland (WRÖ)

Klubben Western Riders Östergötland är en WRAS ansluten klubb, med sitt upptagningsområde i Östergötland som omnäms i namnet.
Klubben tillhör också en av de äldsta klubbarna i landet då den bildades vid Ronny Åmans köksbord 1989, dock blev klubben helt officiell 1990.

Syftet med klubben är att ta vara och tillgodose medlemmarnas intressen och att utveckla westernridning i Sverige på bästa sätt.

Deras hemsida: www.westernridersostergotland.se

 

Western Riders Nyköping (WRN)

Klubben Western Riders Nyköping startades 1995 och har idag 2015 ca 40 medlemmar. Som namnet säger så har klubben sitt säte i Nyköping med omnejd men har medlemmar som kommer mer långväga ifrån också. Tyvärr har klubbens medlemsantal minskat lite de senaste åren.

Detta gör att Western Riders Nyköping just nu satsar otroligt hårt att engagera Barn&Uungdomar i Nyköping med omnejd samt utöka sitt träningsutbud med många olika tränare och dicipliner.

Klubbens mål är att växa samt med glädje och gemenskap skapa en trivsam och lärorik miljö där Hästarna och Westernridningen är i centrum.

Deras hemsida: www.wrn.nu

 

 

Inlägget publicerat 2015-04-28